best replica watches

 

Rekordstor deltagelse til et Baneturneringsstævne samt halvvejsstatus for 2017 sæsonen

Foto: Fra DAF Awards, hvor Blovstrød Løverne tog dette billede. Fra venstre; Christian Jørn Hansen, Anna Emilie Møller, Simon Jørn Hansen, Kersti Jakobsen og Johnny Lehmann.

209 TILMELDTE EFTER ORDINÆR TILMELDINGSFRIST

Baneturneringen er stolte over, at vi til BT7 den 10. august opnår en foreløbig rekordstor deltagelse på nuværende 209 starter (vel og mærke er registreringen kun for årene 2015, 2016 og 2017). Se startlisterne her.

Siden Baneturneringen fik nye styrmænd i 2015 er der løbende samlet resultater i en database, hvilket gør, at vi kan se tendenser, statistik m.m. Nedenfor kan ses fordelingen af antal deltagende til stævner i 2015, 2016 og 2017. Af bemærkninger er der dog, at nogle af stævnerne i 2016 var såkaldte fusionsstævner, dvs. allerede etablerede stævner hvor en vis mængde resultater fra bestemte udvalgte distancer talte med i Baneturneringens GRAND PRIX konkurrence. Derfor er der nogle stævner med lavt deltagerantal, og en del af disse vil være fusionsstævnerne.

VI GØR STATUS

Her halvvejs i sæsonen er det på rette sted at komme med en status på den forløbne sæson i et større perspektiv.

I efteråret 2016 modtog Baneturneringen til DAF Awards kåringen som “Årets event” i dansk atletik. Det er en kåring vi er meget stolte over, især fordi det er atletikudøvere, trænere og holdledere rundt om i Danmark, der har stemt på os. At modtage en sådanne kåring betragter vi også som en understregning og anerkendelse af, at der er et behov for en stævneserie som Baneturneringen i Danmark, og at Baneturneringen har en berettigelse i dansk atletik.

2017 SÆSONEN SKULLE PLANLÆGGES MED ERFARINGEN FRA 2015 OG 2016

Med kåringen og nyt gåpåmod skulle sæsonen for 2017 planlægges. Dette viste sig endnu en gang at være en fornøjelse, da der rundt i det danske land er mange villige og åbensindede klubber, der er villige til at afholde stævner. Dog ville vi gerne have haft flere stævner i Jylland. Vi kan dog allerede nu oplyse, at der er flere klubber, der har rettet henvendelse for at være med til at få flere stævner i Jylland i 2018.

Det er arrangørklubberne rundt i landet, der bærer Baneturneringen og skaber fundamentet for stævneserien, så giv lige et anerkendende nik til arrangørklubberne og lad dem vide, at de gør et godt stykke arbejde når du møder dem ude til stævnerne. Det fortjener de.

MINDRE MÆNGDE STÆVNER, MEN STØRRE KVALITET

Hvert års stævneserie planlægges nøje, og med bl.a. det fokus, at stævnerne ikke skal udkonkurrere alle de andre omkringliggende stævner i Danmark. Vi skal være fælles om at skabe nogle gode forhold for atletikudøvere i Danmark.

Af 2016, hvor vi havde rekordmange stævner samt de såkaldte fusionsstævner, erfarede vi, at det at have en stor mængde stævner ikke nødvendigvis er med til at skabe de optimale forhold for atletikudøvere. Med FOR mange stævner kan vi ende i en situation hvor der ikke er samling nok til de enkelte stævner, og kvaliteten i felterne udvandes og det bliver svært for atletikudøvere samt trænere at prioritere alle stævner. Dette var bl.a. noget af den respons vi fik fra atletikudøvere og trænere i slutningen af 2016.

Med denne erfaring valgte vi at planlægge et – for os at se – optimalt stævneudbud for 2017. Det står sin test nu.

KLUBBER FORSØGTE AT HJÆLPE TIL DA DET BRÆNDTE PÅ

I juli skete der det, at BT6 blev aflyst, da arrangørklubben meldte fra. Der var overraskende mange klubber, der imidlertid undersøgte om de kunne afholde stævnet, men da både stadion skal være ledigt, der skal være startere, dommere og frivillige, så lod kabalen sig ikke gå op, og vi måtte endegyldigt desværre aflyse BT6.

BT7 BLIVER RIGTIG SPÆNDENDE

Om det er aflysningen af julistævnet eller et i forvejen indskærpet og optimeret stævneudbud, eller måske en kombination af de to ting, der gør, at vi til det kommende BT7 stævne på Østerbro Stadion den 10. august har en rekordstor startliste, det ved vi ikke. Men vores erfaring fortæller os, at stævneudbuddet samt den geografiske lokation for stævnerne betyder noget. Til BT7 ser vi bl.a. et af de stærkeste 1500m felter på herresiden på dansk grund i mange år. Vi har en god gruppe herrer, der med pace går efter at løbe omkring 3.42-3.45. Feltet er til forskel fra et DM fokuseret på at hjælpe hinanden på at gå efter nogle gode tider, og mange i feltet har udtalt, at der skal løbes hurtigt fra start af, så det bliver ikke nogen taktisk affære, men en hurtig affære.

1500m feltet er spændende, men ser man på mange af de andre distancer ti BT7 så bliver de også meget spændende. Vi er hos Baneturneringen glade over at kunne se denne tilmeldingslyst og vi håber, at det fortsætter.

Desuden ser vi også til dette stævne en rekordstor ivrighed efter at rejse til stævnet. Vi har mange svenskere med, et par nordmænd og så kommer der også en hel del fra Jylland for at løbe til BT7. Det vidner om, at vi i Danmark godt kan bygge noget op sammen, der gør det attraktivt at rejse lidt for at deltage.

RESTEN AF SÆSONEN BLIVER RIGTIG SPÆNDENDE

Efter BT7 er der tre stævner tilbage i Tårnby, Aarhus og Holbæk, arrangeret af hhv. Amager AC, AGF Atletik og Fremad Holbæk Idrætsforening. Det bliver rigtig spændende at se hvordan felterne bliver til disse stævner, især efter GRAND PRIX konkurrencen spidser til efter at flere vil have fået to gældende resultater efter BT7.

KORT STATUS OVER GRAND PRIX KONKURRENCEN

Ser vi tilbage på den hidtil forgangne 2017 sæson, så har elitens deltagelse har ikke været så markant som det kunne ønskes, men dette er ikke noget vi ønsker at forcere hos Baneturneringen. Vi vil gerne skabe noget for eliten, heriblandt GRAND PRIX puljen, men vores holdning er samtidig også, at eliten og alle andre skal have frihed til at vælge de stævner, der passer dem. Vi vil gerne hjælpe med at forsøge at skabe gode felter til stævnerne, men samtidig skal der være frihed til at vælge efter ens behov. Vi overvejer dog at lave nogle tiltag i 2018 der er med til at skabe fokus omkring at få samlet gode dansker felter til hvert stævne.

Ift. GRAND PRIX konkurrencen så bliver det spændende at følge konkurrencen til de sidste fire stævner. GRAND PRIX konkurrencen plejer først at spidse til mod slutningen af sæsonen når flere og flere begynder at få to resultater. Det er to resultater på to forskellige distancer, der tæller i GRAND PRIX konkurrencen.

BANETURNERINGEN BIDRAGER TIL KLUBBERNE OG KLUBBERNE BIDRAGER TIL ATLETIKKEN

Baneturneringens økonomiske setup er således, at det drives og organiseres frivilligt af Simon og Christian Jørn Hansen i samarbejde med den frivillige indsats ude hos klubarrangørerne. Alle startgebyrer går direkte til den pågældende arrangørklub for hvert stævne. Arrangørklubben bidrager så med en andel af startgebyrerne til GRAND PRIX præmiepuljen. Vi er stolte over, at vi i dansk atletik kan have et sådanne setup, at arrangørklubberne gider bidrage til at gøre det mere attraktivt for eliten og subeliten at løbe herhjemme i Danmark.

ALLE STÆVNER ER LIGESTILLEDE

Hos Baneturneringen har vi den holdning, at alle vores stævner skal være ligestillede. Vi vil gerne gøre lige meget for hver arrangørklubs stævne, og derfor forfordeler vi ikke nogen stævner. Når der f.eks. til BT7 laves et ekstraordinært hurtigt 1500m heat og der laves en øget indsats omkring det, så er det fordi vi har fået en forespørgsel på at oprette et sådanne heat. Vi vil gerne skabe ensrettede regler og koncepter til stævnerne, men samtidig vil vi også gerne være fleksible og imødekommende for forespørgsler om ekstra heats, og derfor ser man til bl.a. BT7 dette ekstraordinære eksklusive 1500m heat.

LAD OS FORTSÆTTE MED AT SKABE WIN-WIN

Vi er glade for at kunne bidrage til, at det i Danmark er nemt eller i hvert fald nemmere at løbe atletikløb. Vi vil gerne have, at Baneturneringen skal være stævner der kan bruges til præcis det man har behov for. Nogle bruger dem som træningsstævner og andre som stævner de formtopper til. Der skal være plads til det hele.

Dette er et setup vi er stolte over at kunne have i dansk atletik, uafhængigt af Dansk Atletik Forbund. Dette viser hvor langt vi kan komme ved en fælles indsats rundt om i klubberne. At vi kan fortsætte således kræver, at der er deltagelse til de enkelte stævner og derfor opfordrer vi jer til at støtte op om Baneturneringen og arrangørklubberne ved at deltage til stævnerne.

Se her deltagerstatistikken til stævnerne i 2015, 2016 og 2017 rangeret efter det stævne med flest tilmeldte.

STÆVNEDELTAGERANTAL
2015BT4 Københavns IF209
2017BT2 Københavns IF179
2017BT1 Amager AC147
2015BT3 Blovstrød Løverne140
2015BT5 Bagsværd AC136
2016BT13 Københavns IF136
2016BT3 Blovstrød Løverne133
2015BT7 Frederiksberg IF128
2015ANC Aarhus 1900113
2017BT3 Ballerup AK110
2016BT2 Amager AC108
2016BT14 AGF Atletik103
2016BT15 Amager AC102
2016BT8 AGF Atletik92
2017BT4 AGF Atletik89
2016BT6 Bagsværd AC88
2016BT12 Frederiksberg IF86
2015BT12 Fremad Holbæk85
2016BT4 Amager AC83
2016BT9 Københavns IF83
2015BT9 Helsingør IF82
2015BT8 AGF Atletik81
2015BT1 Aalborg AM80
2015BT8.5 Blovstrød Løverne79
2015BT13 Aalborg AM77
2015BT6 Aalborg AM76
2016BT17 Fremad Holbæk69
2016BT1 Bagsværd AC65
2015BT10 Odense Atletik64
2016BT16 Skive AM59
2015BT11 AGF Atletik57
2016BT11 Aarhus 190049
2016BT7 Hvidovre AM43
2016BT5 Skive AM33

SE DE INTERESSANTE STARTLISTER

Det bliver en rigtig spændende aften til BT7 så deltager du ikke selv så tag et kig forbi og se rigtig god atletik på dansk grund. Du kan tjekke startlisterne ud her.

SE BT7 STARTLISTER

Forfatter - Christian Jørn

14


X

обращение к пользователям