best replica watches

 

Den danske herreelite går efter sub8 og sub4 på dansk jord til TRACKS

HERREELITEN SAMLES I 2018

I 2017 så vi, at der blev løbet rigtig hurtigt af en god flok eliteherrer på hhv. 1500m og 3000m. I starten af august 2017 fik de danske eliteherrer sammen med TRACKS over kort tid samling på og koordineret at løbe hurtigt til et TRACKS stævne på Østerbro Stadion på 1500m. Det resulterede i nogle gode resultater. Se livestreamingen af det fra 1:41:10  i dette klip. Vi hos TRACKS talte sammen med nogle fra herreeliten om det var noget man måske kunne arbejde videre med det her med at eliten samles på dansk jord og er sammen om at løbe gode tider og hjælpe hinanden. Det er nu lykkedes, og i år er der udvalgt to velbegrundede forsøg på hhv. sub8 på 3000m og sub4 på Milen, hvor herreeliten samles.

Hos TRACKS har vi allieret os med altid vellidte og engagerede Thijs Nijhuis, der har været med til at koordinere tidspunkt og detaljerne omkring planlægningen af disse to forsøg. Sådanne forsøg er ikke bare lige noget man går ud og gør, så det skal passe ind i de andre stævner i sæsonen og hvilke planer herreeliten ellers har.

HVEM SKAL LØBE OG HVEM KAN VÆRE MED?

Forsøgene på gode tider er “beskyttet” på den måde, at kun udvalgte løbere kan være med. Det er for at give plads til at forsøget kan blive så optimalt som muligt. Der er vurderet et bestemt antal til at være passende for de to forsøg, og inden for den ramme er der et par ledige pladser til folk der i løbet af 2018 får vist et niveau der retfærdiggør, at de kan være med og bidrage til at hjælpe de allerede udvalgte til gode tider. Der er blevet foretaget et 1. draw, og alle de udvalgte har indvilget i at være med til hhv. 3000m og Milen. Nogle løbere går igen på de to distancer. På nedenstående illustration kan man se hvilke tider de hidtil forhåndsudtagede løbere har løbet i hhv. 2017, og for nogle i 2016.

 

TO DISTANCER ER UDVALGT OG KUN FOR HERRER

Hypotesen har været, at TRACKS ved at koordinere for eliten kunne få eliten til at samles på dansk jord og hjælpe hinanden, hvor formålet er at få en hurtig tid og ikke nødvendigvis at vinde. For at udvælge nogle distancer har vi set på herre- og kvindeelitens Top 20 resultater på 800m, 1500m, 3000m og 5000m for at kunne vurdere hvor der er nok bredde i eliten til at der kan laves et heat med nok der kan hjælpe hinanden.

Ved at score Top 20 resultater på de fire distancer for 2017 har vi fået et godt indblik i det. Ud fra resultaterne blev det vurderet, at der kun er bredde nok i eliten til at lave noget på herrresiden. På kvindesiden er niveauet i eliten for spredt til, at der kan samles nok danske løbere. Kvinder kan nu også løbe efter herrer nu mixheats er blevet tilladt igen, og kan på den måde løbe sammen med nogle i størstedelen af tilfældene.

På nedenstående graf kan man se Top 20 resultater for herre og kvinder, og kort fortalt så indikerer de lyserøde kurvers markante hældning for Top 5, at der ikke er nok løbere på samme niveau på kvindesiden til at lave noget for eliten af eliten udelukkende bestående af danske løbere. Hvis man ser resultaterne/tiderne i dette databaserede ark er det helt tydeligt.

Som man kan se, så er de lyserøde kurver langt mere stejle for Top 10 end de blå kurver, der repræsenterer herrerne.

Ovenstående graf illustrerer fordelingen af Top 20 hos herrerne, og illustrerer, at det er oplagt at vælge 1500m og 3000m som mål for nogle forsøg på rigtig gode tider, da der er nok bredde i herreeliten til at de kan samles.

HVORFOR KUN TO DISTANCER?

Der er udvalgt to distancer, og det er det passende antal i en ellers presset programlagt sæson for eliten. Disse to stævner passer hensigtsmæssigt ind og er koordineret med eliten.

HVORNÅR OG HVOR?

3000m sub8 forsøg er et forsøg på at samle en flok herrer der kan hjælpe hinanden med at løbe sub8 minutter på 3000m eller lige over 3000m. Det bliver lige efter Senior EM, da nogle i herreeliten satser på dette. Pga. senior EM vil de også være i form til den tid. Forsøget bliver afholdt til T10 i Viborg den 14. august. Viborg AM har som klub efterspurgt at få et stort stævne til byens atletikstadion og det kan lykkes nu hvor de har indsamlet penge til el-tid gennem et storstilet indsamlingsprojekt der lykkedes. Projektet om sub8 blev der faktisk allerede skrevet lidt om i Viborgs lokaltidende i denne artikel. Det er smukt, at Thijs Nijhuis, der har hjulpet med at få det på benene får mulighed for at gennemføre dette projekt på sin hjemmebane på Viborg Atletikstadion.

 

Sub4 Mile forsøget bliver den 29. august i Holbæk til T12. Milen er valgt frem for 1500m med den danske elite. Det er over 20 år siden, at der sidst er løbet under 4 minutter på en mile af en dansker på dansk jord. Nick Rostgaard Jensen forsøgte sig i 2016 på Frederiksberg Stadion og løb 4.09.21 til et TRACKS (det tidligere Baneturneringen) stævne. Nick forventes også at være en af de bærende kræfter af herreeliten der kan få dette til at lykkes i slutningen af august.

2016 Mile forsøg - Frederiksberg Stadion

Resultaterne for 2016 forsøget på Frederiksberg Stadion var følgende.

HVAD MED BREDDEN?

Hvad så med bredden? Hvorfor koordinerer I ikke også for dem hos TRACKS? Vores ressourcer, der er frivilligbaseret og kun baseret på to folk, gør, at vi i første omgang prioriterer at få lavet det fundamentale som er stævnerne. Det er det vigtigste. Derudover kommer vi til at kaste lidt kærlighed over andre projekter som blandt andet det her. I forhold til vurderingen af bredden så er der typisk altid nogle at løbe med for bredden. TRACKS kommer dog snarligt til at søsætte et projekt der gør det nemmere for bredden at koordinere også. Mht. elitekoordineringen i disse to tilfælde, så er det ved blot at snakke med herreeliten og koordinere sammen med dem det kan lade sig gøre. Vi foreslår det egentlig bare, og så har herreeliten synes om det. De vil gerne og har selv været med til at få det op at stå.

HVAD BETYDER DET HER FOR DANSK ATLETIK?

Alene det at de ovenstående løbere har indvilget i at hjælpe hinanden i et koordineret forsøg på nogle heftige tider her i Danmark er et stort signal om, at vi i Danmark godt kan selv. Der skal være plads til at tage til udlandet, og TRACKS går ikke efter at udkonkurrere nogle fra udlandet, men har haft en hypotese om, at der på nogle udvalgte distancer er potentiale til at løberne kan hjælpe hinanden herhjemme og det har nogle fordele. Det er tit nemmere bare at gå ud af hoveddøren og cykle eller køre ned til stadion og så løbe, end det er at skulle rejse og være usikker på tidsprogrammer til internationale stævner og lignende. Her er det simpelt og ligetil.

Selvom det her blot er to enkelte forsøg så signalerer det forhåbentlig en ny tid hvor den danske elite kan hjælpe hinanden meget. Det er gjort før til enkelte stævner, men her er det koordineret og HELE eliten er samlet, og alle ved hvad fokus er – tiden.

 

Det specielle er også, at det kommer fra eliten selv, der har været med til at koordinere det her med os fra TRACKS.

 

Vi håber på to gode forsøg og ved, at løberne vil gøre alt for at få det til at lykkes.

Evt. kontakt skal ske til:

 

CHRISTIAN JØRN

Organisator, TRACKS

Tlf. / 3024 6042

Mail / cjh@tracksseries.com

Forfatter - Christian Jørn

25


X

обращение к пользователям