best replica watches

 

Aarhus Stadion blev til “Pacers Paradise”

Den 7. august blev der sat endnu en rekord i TRACKS sammenhæng. Det var en lidt anderledes rekord end vi typisk ser dem. Her bestod rekorden af at det var det stævne vi har set med flest pacere, stærkt ført an af AGF Atletik selv, der var arrangørklub. Og vi fra TRACKS mener, at rekorden har en stor sammenhæng med den hjælpsomhed og samarbejdsvilje vi ser hos AGF Atletik.

Læs om de mange flotte pace-præstationer her.

AGF ATLETIK SKABTE “PACERS PARADISE”

Det er ikke noget vi fra TRACKS har gået op i at måle statistik på, men vi er næsten sikre når vi udråber Aarhus Stadion til i tirsdags at have været “Pacers’ Paradise”.

 

Der blev set rekordmange forsøg på at hjælpe hinanden mod gode tider. Før stævnet var vi godt bevidst om – og havde også været med til at arrangere pace – at der ville være mange pacere. Som stævnet udviklede sig viste tallet sig at blive endnu større, da flere trådte til og nogle endda løb pace flere gange.

Hele 14 pace-præstationer blev det til, og nogle særegne af slagsen.

Se alle pacerne til T9.

Jens Søndergaard Jensen fra AGF Atletik havde nok aftenens vildeste program. Læs mere om det nedenfor.

MIKAEL JOHNSEN FØRTE AN MED PACE – PACEDE ALLE TRE A-HEAT PÅ 800M, 1500M OG 5000M

To personligheder gjorde sig meget bemærket med deres hjælpsomhed.

AGF Atletiks egen Mikael Johnsen var den ene af dem. Alle der kender Mikael kender til Mikaels gode personlighed, som mange nød godt af til TRACKS T9.

Mikael havde oprindeligt planlagt selv at løbe mod en historisk tid på under 1.50 på 800m. En grænse som kun 31 danskere har opnået at komme under.

Mikael Johnsen har desværre vist sig at have jernmangel, hvorfor han pt. indstiller sine forsøg på gode tider selv, og har fokus på at få etableret jernbalancen. Dette forhindrede dog ikke Mikael i at hjælpe med at pace.

 

Først pacede Mikael på 800m, hvor han løb pace mod 1.52. Mikael gjorde arbejdet perfekt, og efterlod løberne med omkring 200 meter til mål. De havde 1.24 ved 600m.

 

30 minutter efter løb Mikael pace for en gruppe der gik efter 3.49 tider på 1500m, også i A-heatet. Her leverede Mikael et fremragende pace-arbejde meget af vejen, og pacede til 2.31 ved 1000m.

 

Lidt over 1 time efter 1500m’eren løb Mikael så pace for en sub15 gruppe på 5000m, hvor han også fulgte dem meget langt, og slap gruppen ved 4200m efter at have løbet sub15 tempo hele vejen. Denne gang også i A-heatet.

 

Mikael skal have en stor tak fra os fra TRACKS og en tak på vegne af de løbere Mikael hjalp. Det er en helt særegen præstation at pace alle tre A-heat og så efter så hurtige tider, hvilket vidner om Mikaels niveau.

JENS SØNDERGAARD JENSEN MED AFTENENS VILDESTE PROGRAM

AGF Atletiks Jens Søndergaard Jensen var dagens anden mand, der førte an med gode pace-præstationer.

Jens havde til T9 et program, hvor vi fra TRACKS troede at han stod nævnt ved flere distancer for at have muligheden for at beslutte sig på dagen. Det var ikke tilfældet. Jens skulle løbe det hele, og mere til, viste det sig.

Jens løb pace to gange, og løb selv all-out to gange, hvoraf tre af løbene var i træk.

Programmet så således ud:

 

18.20 – 800m A-heat (løb for sig selv efter 1.52)

18.35 – 1500m B-heat (løb pace til 4.20 på 1500m, hele vejen)

18.50 – 1500m A-heat (løb for sig selv efter 3.50)

19.40 – 5000m B-heat (løb pace til 16.00, hele vejen)

 

Jens præsterede godt selv, og pacede også rigtig godt. Se resultater her. Stor tak til Jens.

 

Jens skal i næste uge den 14. august forsøge sig mod at løbe rigtig godt på 3000m og forsøge at løbe under 8 minutter når TRACKS kommer til Viborg.

Her paces han af bl.a. førnævnte og klubkammerat, Mikael Johnsen.

5000M’EREN SVØMMEDE I PACERE FOR HVERT 10’ENDE SEKUND

Der kommer ikke til at være meget bedre vilkår med pacere end der var til 5000m A-heatet til T9 stævnet.

 

Esben Hornum og Mikael Johnsen pacede en gruppe mod 14.55.

10-15 sekunder efter pacede Jacob Simonsen en gruppe mod 15.10 tider, og gjorde her et fænomenalt stykke arbejde.

Til 15.20 var der også pace.

I B- og C-heatene var der også flere pacere, der hjalp mod bedre tider.

Jacob Simonsen pacede en 15.10 gruppe, hvoraf fokus var på især at hjælpe Frederik T. Kapper mod en PR. Frederik forbedrede til T8 sin PR fra 15.41.62 til  15.21.10, og her til T9 forbedrede han den til 15.13.3.

AT PACE ER SVÆRERE END MAN TROR

Der skal lyde stor ros til pacere overalt i landet til alle stævner, da det bestemt ikke skal undervurderes hvor svært det er at pace. Dem der skal paces føler sig meget afhængige af pacerne, især når man ligger på grænsen af ens ydeevne selv, og dermed lægges et større pres på paceren for at løbe og pace de korrekte splittider, da det tit kan gå rigtig dårligt hvis man især løber lidt for hurtigt.

 

Det kan være svært at pace, selv for en løber der er meget hurtig og har en langt bedre form end den der skal paces.

 

Derfor skal en stor ros lyde til alle der tager paceopgaver, og vi skal alle udvise stor taknemmelighed til disse personer, der gør en kæmpe tjeneste og sjældent vinder noget ved det selv, andet end taknemmelighed.

Det er bare meget nemmere at give sig fuldt ud når der er pacere samt nogle at løbe mod/med. Her er det Andreas Lommer fra lige efter målgang på 1500m’eren til T9.

PACERS PARADISE I AARHUS FORTSÆTTER NOK

Det er ikke første gang vi ser en stor tendens til at hjælpe hinanden. Det er sket rigtig mange gange i 2018 rundt i hele landet, og også de tidligere år. I år ser vi dog en øget tendens til at hjælpe da rigtig mange tilbyder at pace, uafhængigt af ens klubrelation. Det vidner om et rigtig godt sammenhold og en god samarbejdsvilje blandt de danske løbere, som uden tvivl indebærer en fremgang i dansk baneløb i årene fremover. Det er også med til at inspirere unge løbere til at gøre det samme for andre.

 

I Aarhus hos AGF Atletik ser vi altid en meget stor imødekommenhed og hjælpsomhed, så det overrasker ikke hvis Pacers Paradise er et tilnavn som stadionet får mange år fremover i TRACKS sammenhæng, og måske endda permanent.

Til T10 i Viborg vil AGF’eren Mikael Johnsen igen hjælpe med pace-rollen, når han sammen med Jacob Simonsen pacer en stor elitegruppe på 3000m mod målet at løbe under 8 minutter. Det er den 14. august.

Foto: Fra TRACKS T9

AGF’eren, Jacob Simonsen, hjælper også med pace når der skal satses på at løbe under 8 minutter til T10 i Viborg den kommende tirsdag.

Foto: Fra TRACKS T9

Viborg AM er vært for det næste TRACKS stævne på tirsdag den 14. august, hvor der også er planlagt noget pace.

Se startlisterne her.

Foto: Fra TRACKS T9

Forfatter - Christian Jørn

30


X

обращение к пользователям