best replica watches

 

DK vs. The World: Part 1: “Top 1 vs. The World”

TRACKS bringer i tracks off-season en serie på otte indlæg med hovedtitlen “Denmark vs. The World”. Vi kigger tilbage på 2018 sæsonen og reflekterer sammen med jer nu. Vi tager et kig på tilstanden af dansk baneløb relateret til verden, for 2018 sæsonen.

Det gøres i anledning af det nyligt introducerede World Ranking system, som IAAF har indført i forbindelse med kvalifikation til internationale mesterskaber, i første omgang kun for seniorer. Det er ikke længere nok kun at have ét enkelt resultat og opnå et krav (i nogle tilfælde), men nu betyder din ranking også noget samt hvor stabil du er. Alt det tekniske vil vi komme ind på slutteligt i Part 8 af serien.

 

I første omgang ser vi dog blot på hvor konkurrencedygtige vores bedste tider er på verdensplan.

 

Serien vil bestå af følgende indlæg:

  • Part 1: Top 1 vs. The World
  • Part 2: Top 10 vs. The World
  • Part 3: Top 1 vs. Europe
  • Part 4: Top 10 vs. Europe
  • Part 5: Top 10 vs. The World – Landesammenligning
  • Part 6: Youngsters: Top 10 vs. The World
  • Part 7: Youngsters: Top 10 vs. Europe
  • Part 8: IAAF World Ranking – nemmere eller sværere for danske atleter?

Vi bruger gerne TRACKS til at fremdrage nogle konklusioner og data omkring hvordan tilstanden i dansk baneløb er. Vi inkluderer mellem- og langdistance, sprintdistancer, forhindringsløb og hækkeløb. Kun de ordinære discipliner inkluderes, dvs. f.eks. ikke 300m.

Drag selv konklusioner ud fra de data vi viser dig. Dataen er tit nok indsigt i sig selv.

Der vil komme et nyt indlæg hver uge.

HVAD VIL TRACKS MED DET HER?

Man kan spørge hvad vi fra TRACKS vil med det her? Vi vil blot oplyse og sætte fokus på relevante statistikker, som vi synes er interessante. Vi har stadig intentioner om at fortsætte TRACKS som det er kørt indtil nu. Selvfølgelig er vi interesseret i at forbedre dansk baneløb på et større plan, men det er ikke det primære fokus for TRACKS. Fokus er at tilbyde relevante løb for den enkelte baneløber.

DER ER FORSKEL PÅ WORLD RANKING SOM KVALIFIKATIONSSYSTEM OG WORLD RANKING PÅ KUN ÉT RESULTAT

Vi gør opmærksom på, at der er forskel på det nye kvalifikationssystem World Ranking, som er baseret på ens resultater og placeringer til stævner, der samlet giver ens Performance Score, og så ens World Ranking baseret på blot ét resultat. Her kigger vi primært på hvor de pågældende ligger på verdensranglisten baseret på ét resultat. Det viser hvor gode vi er relativt til andre målt på vores absolutte top performance i 2018.

 

Det er så også værd at bemærke, at de to ting faktisk SLET ikke kan bruges næsten ens længere ift. kvalificering. Nu er det ikke kun ét resultat der tæller (eller hvordan det nationale land selv vælger at kvalifikation skal være) men flere resultater der tæller og for nogle distancer op mod fem resultater, hvoraf man finder gennemsnittet. Mere om det i Part 8 af serien, hvor vi først for alvor tager fat på konsekvenserne af det nye kvalifikationssystem.

VI SER PÅ RESULTATER OG IKKE PLACERINGER

Det skal nævnes, at vi her ser på resultater, dvs. reelle tider, og ikke placeringer. Og til mesterskaber og andre steder er det nødvendigvis ikke ens tider der tæller, men ens placering. Derfor ses der typisk langsomme resultater til mesterskaber, fordi tiden er sekundær. At man kan kæmpe om en placering dér kræver dog først at man kvalificerer sig, og her har ens tider en relevans.

TOP 1 vs. THE WORLD

Vi indleder med at se på nedenstående data over de bedste danske præstationer på hver distance og deres placering på verdensranglisten.

Fig. 1: Oversigt over de Top 1 rangerede i Danmark og deres placering på verdensranglisten i hver deres disciplin.

De grønt markerede områder er de atleter der netop nu ville kvalificere på baggrund af det nye world ranking system.

Det er interessant nok bare at se på Top 1 for hver disciplin relateret til placeringen på verdensranglisten, og dermed se hvilke discipliner vi performer bedst i, målt på det allerbedste Danmark har vist vi kan præstere i det forgange år.

 

Vi har kun fem discipliner hvor vi performer inden for Top 100 i verdenen. Og af de fem resultater er det fire personer der står for dem.

 

Lad os så også bare være ærlige. Kommer vi ud over Top 1 i hver distance så er Danmark ikke særlig konkurrencedygtige på det allerhøjeste plan. Det er en konklusion der har været gennemgående i en del år. Der er ikke særlig stor bredde i eliten på det allerhøjeste niveau, og derfor afhænger Danmarks succes, vel og mærke målt på det allerhøjeste niveau, på meget få personer. Konkret hænger vi vores kortsigtede internationale globale succes umiddelbart på kun fire personers skuldre, hvis vi udelukkende ser på data og måler deltagelse i verdensmesterskabet som succeskriteriet. Det er Anna Emilie Møller (21 år), Ole Hesselbjerg (28 år), Sara Slott Petersen (31 år) og Andreas Bube (31 år). Her er tre af disse personer altså omkring 30 år, hvilket også er værd at bide mærke i, når vi tænker længere end bare de næste par år frem.

 

Men selv inden for Top 1 så er det altså kun i fem ud af 20 distancer vi kan lege med på verdensplan. Det er 25 procent og 1/4. Er det ok? Det synes vi.

Ole Hesselbjerg er én ud af fire personer der rankes i Top 100 i verden baseret på sit bedste resultat i 2018.

NÆSTE UGE: TOP 10 vs. THE WORLD

At se på den absolutte elite, dvs. Top 1, siger noget, men at se på den danske Top 10 på hver distance relateret til verdensranglisten siger endnu mere og især om dybden eller manglen på samme på nogle distancer. Det venter vi med at vurdere til næste uge.

Forfatter - Christian Jørn

40


X

обращение к пользователям