best replica watches

 

Weekendens overraskende crossløber fortæller om TRACKS og det at løbe på tracken

Maria Ahm på frontbilledet.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

MARIA AHM MED ET AF DE BEDSTE RESULTATER TIL CROSS NATIONALS 2. RUNDE

Modpolen til atletikløb, Cross Country løb, er i gang her i Danmark. Sæsonen kom for alvor i gang i den netop overståede weekend hvor der blev løbet 2. runde af Cross Nationals (den nationale forbundsarrangerede cross country løbsserie), der indeholdte kvalifikationspladser til det snarlige EM i crossløb, der i år løbes i Holland.

 

Weekenden bød på mange flotte resultater, men især ét resultat stod ud. Maria Ahm fra Sparta AM, der er tilkoblet Spartas nyeste initiativrige satsning, “Sparta Project 18“, hvis bedrifter man kan følge på deres Instagram her, gjorde det overraskende godt af en debutant i den så traditionsrige sport, Cross Country.

 

Maria Ahm kom ind på en 5. plads i Skanderborg og morgendagens EM udtagelse fra det nationale atletikforbund, Dansk Atletik Forbund, vil vise om dette forholdsvis nye talent udtages til EM i cross.

 

Maria Ahm’s flotte resultat og potentielle EM udtagelse giver god anledning til at give indsigt i dette nye initiativ, Sparta Project 18, i den ellers meget traditionsrige Sparta-klub. Et projekt der har gjort sig bemærket på tracken også, og som nu giver indsigt i mange af medlemmernes debutoplevelse på tracken.

MARIA AHM LØB VELDISPONERET

Garvede atletik- og crossløbere ved når de ser et godt resultat. Derfor vil mange nok nikke anerkendende af Maria Ahm’s resultat fra Cross Nationals. Til stævnet var de stærkeste kvindelige danske crossløbere til stede, så feltet var heller ikke nemt, og alligevel gjorde Maria Ahm det stadigvæk rigtig flot.

Maria Ahm løb et veldisponeret løb hvor hun lagde forholdsvis roligt og afventende ud, og lige så langsomt indhentede placeringer, og slutteligt overhalede den gode og erfarne Maria Larsen fra samme klub.

Maria Ahm fra et af sæsonens første banestævner i 2018, på Tårnby Stadion.

 

Foto: Christian Jørn, TRACKS

MARIA AHM HAR HAFT EN RIGTIG FLOT SÆSON

Maria Ahm er et forholdsvist nyt navn inden for cross- og atletikløb. Lørdagens crossløb var hendes første crossløb nogensinde, og tidligere på sæsonen begik hun tilnærmelsesvist lige så flotte resultater for en debutant til TRACKS, hvor hendes løb på tracken nemlig også udgjorde hendes debut på tracken.

KLAR FILOSOFI BAG NAVNET I DEN NYE SPARTA-SATSNING

Det er stadig den karakteristiske turkise singlet de trækker over hovedet, når de stiller sig frem til startstregen. Men noget nyt er sket i Sparta. ”Sparta Project 18” har været svære at overse ved årets TRACKS-afdelinger, hvor specielt damesiden er blevet domineret af den traditionsbundne Østerbro-klub. Spørger man Frederik Tronier Kapper, der er tidligere holdkaptajn for projektet og var med til at starte det op, er der en klar filosofi bag navnet:

 

”Vi kaldte det et ’projekt’, fordi vi gerne ville skabe gode løbere helt fra bunden. Der er fokus på selve processen. Det kræver tid og omhyggelighed at skabe dygtige løbere, så det forsøger man at anerkende så godt som muligt. ’18’ skyldes, at det også handler omstille Sparta til år 2018 og fremtiden der kommer. Det har klubben trængt til igennem længere tid, hvis du spørger mig. Af samme grund er bl.a. Anders Spanggaard fra VO2LAB tilknyttet som en fast del af trænerteamet.”

         – Frederik Tronier Kapper, tidligere holdkaptajn for Sparta Project ’18

Tidligere holdkaptajn i Sparta Project 18, Frederik Tronier Kapper.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

Anders Spangsgaard er tilknyttet Sparta Project ’18 som coach og står for størstedelen af træningerne og programlægningen.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

KOM UD AF COMFORT ZONEN TIL TRACKS IFØLGE CECILIE MIKKELSEN

Selvom projektet stadig er i sin spæde begyndelse her efter ét års aktivitet, har Sparta Project 18’s piger allerede gjort sig bemærket med tider, som indikerer et perspektiv til noget større. Cecilie Mikkelsen, som løb 18.03,84 på 5000m ved sin banedebut i Ballerup, ser tilbage på sit første baneløb med et smil på læben:

 

”Jeg har helt klart ambitioner om, at løbe mange flere TRACKS baneløb end tidligere. Gerne alle på 5.000 og 10.000 meter i hovedstadsområdet. Det var en stor oplevelse, og jeg ønsker, at se hvordan jeg kan udvikle mig som baneløber.”

Cecilie tilføjer desuden, at det primære formål med deltagelsen i TRACKS, for hende handlede om at bevæge sig ud af sin comfort zone på løbefronten, for dermed at lære mig sig bedre at kende som løber.

Cecilie vandt senere på sæsonen DM i halvmaraton.

Cecilie Mikkelsen ses her i den blå singlet til årets TRACKS stævne i Ballerup.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

Cecilie Mikkelsen efter TRACKS stævnet i Ballerup.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

Kathrine Højgaard, som fik hendes banedebut i selv samme løb, er også tændt på mere TRACKS. ”Baneløb var en rigtig god oplevelse, som jeg ønsker at få endnu mere erfaring med. Jeg vendte klogere hjem, både på mig selv og baneløb. Klogere på mine grænser, min krop, at løbe på fornemmelse og helt klart, at jeg næste gang skal være taktisk.”

Kathrine Højgaard tager et startnummer på en af hendes første gange på tracken til et stævne i Ballerup i år.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

Kathrine Højgaard til TRACKS stævnet i Ballerup.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

BANELØB ER IKKE EN DANS PÅ ROSER

Men baneløb er ikke bare en dans på roser. Pigerne fremhæver også det hårde mentale aspekt, når man løber på bane. Man skal lære at håndtere den trivielle følelse der kan opstå, når det eneste man skal tænke på, er at tilbagelægge 12,5 omgange så hurtigt som muligt.

 

Maria Ahm, som har skudt hendes første banesæson i gang med henholdsvis 17.33,12 på 5000m ved TRACKS i Ballerup og 10.00,87 på 3000m ved TRACKS i Tårnby, udtaler således om forskellen på bane- og landevejsløb:

 

”Det jeg husker tydeligst, var følelsen af at løbe uden ur, hvilket jeg aldrig havde prøvet før i en konkurrence. Dette var både skræmmende, men på den anden side også fedt! Det gjorde at jeg løb meget mere efter hvad kroppen tillod og slap for hele tiden at koncentrere mig om uret.”

Maria Ahm ude til venstre fra TRACKS stævnet i Ballerup.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

“På landevejen opleves forskellige ting på ruten, hvor det på track udelukkende er det samme, hver runde. “

Kathrine Højgaard er enig i Maria Ahms begtragtninger:

”Den mentale kamp er anerledes end på landevejen. På landevejen opleves forskellige ting på ruten, hvor det på track udelukkende er det samme, hver runde. Dette gjorde løbet og distancen meget mere intens og fokuseret.”

Kathrine Højgaard under Ballerup stævnet.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

ROSENDE ORD FRA FREDERIK KAPPER

Selvom baneløb er fascinerende, skyldes den store tilfredshed, der helt indiskutabelt omkranser TRACKS næppe baneløb i al sin enkelthed. Frederik Tronier Kapper, som selv blev nummer fire (8.50,11) på 3000m i Tårnby, tildeler arrangørteamet Christian og Simon Jørn Hansen en stor del af æren for TRACKS’ opblomstring:

 

”Jeg vil så vidt muligt undgå at hænge nogen ud, selvom det kunne være meget morsomt, men man har adskillige gange i løbe- og atletikregi i Danmark, forsøgt at investere i professionel hjælp og innovation til at forbedre cross-, motions- og baneløb, hvor resultaterne har været overvejende pseudo-løsninger. Og så kommer der altså to brødre, som fuldstændig gratis og fuldstændig frivilligt, stabler noget på benene, som ingen kan nå til sokkeholderne. Jeg er meget imponeret, og føler mig meget privilegeret, over at kunne deltage. Sådan nogle overkompetente ildsjæle falder altså ikke ned fra himlen.”

Frederik Tronier Kapper.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

TRACKS LEGER MÅSKE MED CROSS

Vi takker hos TRACKS for de meget fine ord, og vil fortsat forsøge at leve op til disse rosende komplimenter.

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi hos TRACKS har lige så stor kærlighed for cross country løb som for tracken. Nu blev det bare tilfældigvis tracken vi tilbage i 2015 kastede lidt kærlighed over og fortsat gør. Der er allerede noget i støbeskeen hvor en del af TRACKS teamet får lidt at gøre med cross country løb, og denne nyhed offentliggøres sidst i indeværende uge.

Forfatter - Christian Jørn

37


X

обращение к пользователям