best replica watches

 

TRACKS’ Simon Jørn går off-track med en rolle i 2019’s VM Cross Country Championships

TRACKS’ SIMON JØRN GÅR OFF-TRACK MED EN ROLLE I 2019’S VM CROSS COUNTRY

Simon Jørn fra Cross Nationals i Skanderborg i november 2018.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

Forfatter:

Christian Jørn, TRACKS

SIMON JØRN ANSAT SOM EN DEL AF DET STØRSTE LØBEARRANGEMENT PÅ DANSK JORD I MANGE ÅR

Den 1. december 2018 er det præcis to år siden, at Danmark den 1. december 2016 modtog rollen som arrangør af 2019’s VM Cross Country, der løber af stablen den 30. marts 2019, hvor der nu kun er fire måneder til.

Med kun fire måneder til arrangementet kan vi hos TRACKS sammen med Dansk Atletik Forbund offentliggøre, at TRACKS’ egen Simon Jørn får en indflydelse i det historiske arrangement. Simon Jørn har som privatperson, og ikke som TRACKS relation, indgået en aftale med Dansk Atletik Forbund om at være en del af arrangørholdet omkring VM Cross Country.

 

Vi synes fra TRACKS side, at det er givende at en del af vores team nu er med til hvad der nok kommer til at være et af de største løb i Danmark i en lang årrække, målt på kvaliteten af de løbere vi ser på dansk jord. Og ja, med Simons løbeinteresse og som værende crossløber selv, så må det være enormt spændende at blive en del af denne historiske begivenhed“, udtaler TRACKS organisator, Christian Jørn.

FAKTA OM VM CROSS COUNTRY 2019

NAVN: IAAF / Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019
DATO: 30. Marts 2019
STED: Moesgaard Museum, Aarhus
ARRANGØR: Dansk Atletik Forbund
PARTNERE: Sport Event Denmark, Aarhus Kommune, Moesgaard Museum, Mikkeller
MULIG DELTAGELSE: Flere forskellige events, for eliteløbere og for motionsløbere
YDERLIGERE INFO: Aarhus2019.dk 

Simon Jørn har en baggrund med at arrangere off-road triathlon stævner, er en del af TRACKS teamet, og har en kandidat i Applied Economics and Finance fra Copenhagen Business School. Simon har de sidste mange år været triatlet med pro-licens, og har også selv deltaget en hel del i crossløb gennem Blovstrød Løverne, og har sågar også meritter fra de Nordiske Mesterskaber og Europamesterskabet i Cross Country tilbage fra 2016. Al den erfaring tager Simon med sig når han de næste fire måneder skal være en del af at arrangere VM Cross i Aarhus til marts.

Simon som en del af det danske hold til de Nordiske Mesterskaber i Cross Country i 2016/17 sæsonen.

Fra venstre: Ole Hesselbjerg, Peter Glans, Andreas Lommer, Mikkel Dahl-Jessen, Peter Gerner Ejersbo og Simon Jørn.

Foto: Dansk Atletik Forbund

Simon Jørn glæder sig. 

Foto: Christian Jørn, TRACKS

HVORFOR VM CROSS COUNTRY?

Simon Jørn har som person søgt nye udfordringer og set et potentiale i at være med til at arrangere VM Cross Country, og netop derfor har han henvendt sig til forbundet med interesse om at være en del af arrangørteamet. Selv siger Simon følgende:

 

Ambitionen for World Cross Country Championships er stor og udfordrende. Men netop dette er inspirerende. Og det fik mig til at tænke. Hvorfor ikke være med i at gøre VM Cross Country til en succes? At have så stort et event i Danmark er et privilegium uden lige, og at være med i organisationen bag ville være stort, inspirerende og udviklende.

Simon Jørn fra Cross Nationals i Skanderborg i november 2018.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

DAF DIREKTØR, JAKOB LARSEN, OM ANSÆTTELSEN

Dansk Atletik Forbunds direktør, Jakob Larsen, har følgende at kommentere om ansættelsen af Simon Jørn:

 

Simon har jo med sin bror Christian via sit arbejde med ”TRACKS” både vist lyst og villighed til at lege med det konventionelle. Simon møder folk med en meget positiv indstilling, og det er vigtigt, for VM er en fest. Derudover så er Simon god til at formidle løbets essens.

Vi er glade for at have fået Simon på holdet – det er en gevinst for VM og for dansk løb – både i forhold til den 30. marts og for det, som skal komme efter.”

DAF Direktør, Jakob Larsen (til højre), med præsident for det internationale atletikforbund, Sebastian Coe, foran Mosegaard Museum, der skal være centrum for VM Cross Country 2019.

Foto: Lars Møller

JAKOB LARSEN: “VM CROSS ER EN VIGTIG BEGIVENHED FOR DANSK LØB

Jakob Larsen udtaler følgende om det at have VM Cross Country på dansk jord til marts:

 

VM Cross i Danmark er en enormt vigtig begivenhed for dansk løb. På samme måde, som VM Halvmaraton skabte såvel masser af glæde, opmærksomhed og muligheder for dansk løb, så rummer VM Cross samme muligheder. Før VM Halvmaraton talte man om nedgang i motionsløb; eksempelvis i artikler i ’Børsen’. Internationalt talte man om et ”sygt mesterskab”, og der var meget langt for dansk atletik i forhold til at få et førende landevejsløb på hjemmebane.

 

I dag, små 5 år efter VM i København, er VM Halvmaraton et stort og populært mesterskab. Løbeverdenen herhjemme løftede sig på arrangementsfronten og deltagelse, og vi har med Copenhagen Half Marathon et af de førende løb i verden.”

“CROSS ER LØBEVERDENS VUGGE”

Alle der kender det mindste til DAF’s direktør, Jakob Larsen, vil vide, at Jakob inderligt brænder for løb og atletik. Han er både meget struktureret, indsigtsfuld og perspektivrig omkring sit arbejde i Dansk Atletik Forbund og dansk løb generelt. Jakob er meget vidende om de generelle tendenser i dansk løb og løb internationalt, og alt hans arbejde omkring VM Cross Country er enormt prisværdigt for Danmark. Jakob Larsen følger med i selv de mindste resultater i Danmark til de helt store analyser omkring løbs udvikling, og har man muligheden for at møde eller høre et oplæg fra ham er dette meget vel tiden værd.

 

Jakob Larsen perspektiverer her til hvad VM Cross Country er for et arrangement og hvad det har af betydning.

“Cross er løbeverdens vugge. Det var her, at det hele startede. Og det er også den del af løbeverdenen, som blev glemt i udviklingen. Så for os handler det om at skabe en begivenhed, som både viser potentialet i løb i naturen, som glæder og begejstrer alle omkring VM, som skaber langt større opmærksomhed end cross har gjort hidtil, og som at vise, hvad iscenesættelse af løb kan afstedkomme, når vi virkelig fokuserer.

 

Det er en dag, hvor den danske løbeverden skal fokusere. For der er faktisk meget på spil. VM Halvmaraton løftede dansk løb over en bred kam. Og det kan VM Cross også gøre, hvis vi lykkes med at levere en dag med banebrydende cross. Det betyder mange mennesker, det betyder glæde og begejstring, og det betyder drama på en rute, hvis lige er uset i VM Cross historien. Det er en dag, hvor dansk løb er til eksamen på den globale scene – for en dag bliver Aarhus løbeverdenens centrum, og det kan og skal vi både glæde os over og udnytte.”

VM CROSS SKAL VÆRE FOR ALLE

Nyansatte, Simon Jørn, udtaler om det at have VM Cross på dansk jord:

 

“Det er enormt stort for Danmark at have værtsskabet for et event som dette. Men det er også en rolle, som Danmark tager på sig med format. Målet er ikke blot at afvikle et event og så videre til det næste. Der er store visioner med dette event. Visioner som Dansk Atletik Forbund står bag. Man ser muligheden for at få Cross Country på OL-agendaen. Det er en kæmpe opgave, og det sker ikke “overnight”, men hvis Aarhus kan være med til at sætte det på dagsordenen, så vil det være stort. En anden stor vision er at gøre et VM Cross Country tilgængeligt for alle. Ligesom man lavede VM Halvmarathon for nogle år tilbage til en folkefest i Københavns gader. Ud af det er der kommet flere forskellige side-events på samme dag som eliten løber, hvor alle løbeglade danskere kan være med. “

Simon Jørn på taget af Moesgaard Museum, hvor VM Cross ruten løber henover. Man skal dog ikke helt op på det højeste punkt, men kun halvejs.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

Simon Jørn håber at kunne være med til at gøre VM Cross Country til en folkefest:

“Det jeg er mest imponeret over ved en større organisation som DAF er, at de lever op til, hvad man kan forvente af et forbund. De har store visioner, og kigger ikke bare fra år til år. Der er langsigtede planer, hvor et fantastisk eksempel er VM Cross Country Aarhus 2019. Målet er ikke bare at afvikle et event som ethvert andet. Nej, målet er at bringe cross tilbage til noget populært, hvor folk kommer ud og bevæger og kommer tilbage til løbets glæde på naturens præmisser. Det forsøges at opnås ved at gøre VM tilgængeligt for alle – og ikke kun eliten. Ligesom med VM Halvmaraton og Royal Run. Folk skal ud at bevæge sig, og derfor er der blevet oprettet flere forskellige distancer, så der næsten er noget for enhver type løber i Danmark – og også for folk, der normalt ikke løber. 

Det skal være en folkefest. Og samtidig med, at det selvfølgelig er yderst interessant at arbejde med eliten til et af de mest prestigefyldte mesterskaber, så tiltaler folkefesten mig også. Det skal være mere end et VM for eliten. Det skal få folk op af sofaerne, og være et event som Danmark og verden vil huske tilbage på i mange år. At være med til at lykkes med dette – ja, mere inspirerende bliver det næsten ikke. “

Simon Jørn så ruten til VM Cross Country for første gang i weekenden hvor Cross Nationals i Skanderborg blev afholdt, hvor det var nærliggende at tage et kig forbi. Læs om hvad vi hos TRACKS synes om ruten i dette indlæg her.

Simon er for nyligt flyttet til Aalborg, og vil derfor have kort vej til lokationen for VM Cross Country 2019.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

CROSS COUNTRY ER IKKE SOM LANDEVEJSLØB

Simon Jørn erkender også at det at få udbredt det almene kendskab til Cross Country kan have sine udfordringer.
“Det er i sandhed et event, som man som aktiv bare ikke skal misse. Hvem ved, hvornår muligheden kommer igen? Udfordringen er så, at Cross Country ikke er en velkendt disciplin som et 5 km løb eller et halvmaraton. Men netop dette udfordring tiltaler mig, og jeg vil bestemt gøre mit for, at Cross Country bliver en velkendt disciplin, som er på alles læber efter VM Cross Country Aarhus 2019. “

SIMON JØRN GLÆDER SIG TIL AT BIDRAGE

Jeg henvendte mig til DAF og Jakob Larsen for at høre om muligheden for at bidrage til, at VM Cross Country Aarhus 2019 bliver en succes. Efter nogle snakke med Jakob Larsen og organisationen bag VM Cross Country er jeg nu ekstremt stolt af at være blevet en del af teamet, og jeg har svært ved at gemme min glæde. Nu skal der knokles dag og nat, så hele Danmark og udlandet blivet væltet bagover over, hvilket ekstremt fedt og visionært event World Cross Country Championships i Aarhus 2019 var.

SIDST VM CROSS BLEV AFHOLDT FØRTE VÆRTSLANDET 800M FØR MÅL FOR HERRERNE

Cheptegei i front til VM Cross Country i 2017 i Uganda hvor det sidst blev afholdt.

Foto: IAAF

Cross Country World Championships afholdes hvert andet år, og sidste gang var i 2017 i Uganda. Her så man værtslandets Joshua Cheptegei løbe fra alt og alle, indtil han 800m fra mål nærmest kollapsede men fik sig haltet i mål. Samme Cheptegei har for nyligt sat verdens bedstenotering på 15km og har også i den forgangne weekend været i Aarhus og teste ruten af til VM Cross Country i Aarhus i 2019.

Cheptegi ses her i dette klip halte i mål efter at have ført større dele af løbet.

Vi ser nok næppe samme approach fra de danske løbere når vi i Danmark til marts er værtsland for selvsamme VM. VM Cross Country betegnes af mange for at være verdens hårdeste løb målt på kvaliteten af løbere der konkurrerer, og her er det flot bare at få en finere sekundær placering.

Tilbage i 2017 stillede Danmark med fire herrer og to kvinder til start på de fem runder à 2 km, og Danmark var dermed et af ganske få europæiske lande, som var stærkest repræsenteret. Det er også planen, at Danmark stiller med et historisk stort hold når det afholdes på hjemmebane til marts i Aarhus.

NY MULIGHED FOR AT KONKURRERE MED ELITEN SELVOM DU IKKE UDTAGES

THE SEARCH er en anderledes måde at være med i samme konkurrencen som eliten uden at være kvalificeret som en del af det danske landshold.

Foto: Aarhus2019.dk. Dansk Atletik Forbund.

De danske arrangører og IAAF har her til 2019’s udgave af VM Cross Country tilføjet en ny feature. “THE SEARCH”.

 

Simon Jørn forklarer med sin indsigt her om hvad “THE SEARCH” er:

 

“VM Cross Country har altid kun været for den absolutte verdenselite. Og ligesom alle andre lande, så udtager Danmark et landshold i de forskellige alderskategorier. Men her er det jo ikke alle, der kan være med. Og netop i år er konkurrencen om at blive udtaget benhård, da mange fra den danske elite prioritere udtagelsen til VM Cross Country 2019 højt. Det er unik mulighed, og det afspejles i den grad også i konkurrencen om at blive udtaget. 
Men bliver du ikke udtaget, så mist ej modet. Man kan være med via “THE SEARCH”. Faktisk får du stort set samme oplevelse som hvis du var udtaget til landsholdet. Kan du nemlig løbe hurtigt nok, så har du muligheden for at løbe mod verdens allerbedste. Du kan kvalificere dig til THE SEARCH ved at løbe 10 km på under 33 min. for herrer og under 37 min. for kvinder i perioden 1/4-2018 til 1/3-2019. 
Der er plads til 200 kvinder og 200 herrer. Allerede nu er der 23 personer tilmeldt THE SEARCH, hvoraf 9 af dem er danskere og 14 fra udlandet. Den første tilmelding er, hvor man melder sig til en lodtrækning. Hvis der er under 200 herrer og under 200 kvinder, så kommer alle med. Men er der over 200 i hvert køn, så trækkes der lod om pladserne. Og tro mig – når flere og flere lærer denne mulighed at kende, så skal det nok blive attraktivt. Det er nemlig første gang i historien, at man får denne mulighed. 
Som deltager i THE SEARCH får man som sagt stort set hele VM-pakken. Man starter sammen med eliten, og har adgang til samme start- og målområde som eliten. Man bliver kaldt til start fra “Call Room” sammen med eliten. Man får lov at løbe direkte om kap VM-deltagere fra mere end 50 nationer, heriblandt flere OL- og verdensmestre.

BILLEDER AF SIMON JØRN

Se her lidt billeder af Simons crossbedrifter. Det bliver spændende at følge hans rejse mod VM Cross Country sammen med Dansk Atletik Forbund, og fra TRACKS ønsker vi Simon al held og lykke med den nye rolle.

Fra efteråret 2016 hvor Simon efter dette crossløb blev udtaget til NM Cross.

Foto: FULLPERFORMANCE v. Christian Madsen

Ved samme udtagelsesløb i 2016.

Foto: FULLPERFORMANCE v. Christian Madsen

Fra Simons allerførste crossløb for en del år siden.

Foto: BRIAN FLEMMING JØRGENSEN

Fra Cross Nationals 2. runde i Skanderborg i november 2018.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

Fra Cross Nationals 2. runde i Skanderborg i november 2018.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

Fra Cross Nationals 2. runde i Skanderborg i november 2018. Simon Jørn glæder sig til at arrangere VM Cross Country 2019.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

Fra Cross Nationals 2. runde i Skanderborg i november 2018. Simon Jørn efterfulgt af HMRC’s Martin Egebjerg Olesen.

Foto: Christian Jørn, TRACKS

SE TIDLIGERE NYHEDER

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

FØLG MED PÅ FACEBOOK

FØLG MED PÅ TWITTER

TRACKS er en national stævneserie af TRACKS løb rundt i Danmark i sommersæsonen og et nyhedsmedie, der formidler “all things track related” for at fortælle om mulighederne, historierne, perspektiverne og personerne i dansk baneløb.

Det omhandler mellem- og langdistanceløb på tracken og sprintdiscipliner.

TRACKS er en frivillig organisation, drevet af en vision om at skabe bedre forhold for track løbere i Danmark.

Kontakt eller forespørgsler til TRACKS

kan ske til TRACKS Manager, Christian Jørn:

 

TLF 3024 6042

MAIL cjh@tracksseries.com

Forfatter - Christian Jørn

37


X

обращение к пользователям