best replica watches

 

HMRC coach, Jan Ikov, om ikke-klassiske atletikløberes indtog på tracken

HMRC coach, Jan Ikov, om ikke-klassiske atletikløberes indtog på tracken

Forfatter:

Christian Jørn

Foto på forsiden: HMRC Instagram.

Hos TRACKS har vi med denne artikel og de konstaterede data sat os for at se hvad der kan være attraktivt ved tracken for relativt nye løbere og “fremmede” løbere på tracken. Derfor bringer TRACKS over den næste periode nogle større og mindre beretninger fra ikke-klassiske løbere eller relaterede trænere for at få indsigt i deres oplevelse med tracken.

Den første vi præsenterer til at komme med sit korte input er coach for HMRC, Jan Brask Ikov.

Jan Brask Ikov er selv en kendt herre inden for dansk atletik og løb, og har også nogle rigtig fine meritter.

  • 5000m PR: 13.57,58
  • 10.000m PR: 28.54,18
  • Halvmaraton PR: 1.02,02
  • Maraton PR: 2.14,06

2.14.06 tiden på maraton (1987) gør Jan Ikov til den 10’ende hurtigste dansker på distancen nogensinde.

HMRC (står for “Hechmann Mikkeller Racing Club”) er et løbefællesskab styret og organisaeret af den danske ølproducent Mikkeller. HMRC er i de senere år kommet frem og blevet synlige på den danske løbescene, både blandt bredden men også blandt eliten med netop HMRC som fokuserer mere på eliten end deres MRC (“Mikkeller Running Club”). Tjek deres Instagram ud her.

View this post on Instagram

Coach 🖤 @jan.ikov

A post shared by HMRC (@hmrcracing) on

JAN IKOV OM TRACKEN: “Bredden i TRACKS baneløb er så stor nu, at man ikke ville føle sig skræmt af at løbe rundt på banen”

I din daglige tale med dine løbere, hvordan tænker I så på baneløb? Er det noget du ser hjælpe dem til at blive bedre løbere?:

 

“Hos HMRC ser vi baneløb som en vigtig del af vores planlægning henover foråret, så når vi når til maj og TRACKS sæsonen starter, så glæder løberne sig til at teste deres form af på banen, om det så er fuldt ud eller hjælpe nogle af de andre klubløbere som har en plan om at sætte PR.”

 

TRACKS spurgte også Jan Ikov om løberne løber på tracken fordi de opfordres til det af træner og andre, og fordi det indgår i deres plan, eller om de oprigtigt har lyst til det og om det er skræmmende for nogle af dem.

 

“Min fornemmelse fra løberne om at deltage i baneløb er, at de virkelig har lyst til at prøve sig af, lige meget om det er topløberne eller dem der er på vej frem, og de ved at bredden i TRACKS baneløb er så stor nu, at man ikke ville føle sig skræmt af at løbe rundt på banen.”

 

Jan Ikov kommer også her med sit perspektiv på det at løbe på tracken kontra landevejsløb.

 

“Det gode ved baneløb kontra landevejsløb er at man på banen har meget nemmere ved at løbe et kontrolleret løb igennem hele forløbet, hvor man på landevejen tit ser et meget mere ujævnt løb, og hvor de tit får lagt for hårdt ud.”

 

Om vi i fremtiden ser flere på tracken af de her ikke-klassiske løbere har Jan Ikov følgende at sige.

 

“Jeg er sikker på at vi allerede til næste år i 2019 vil ser flere “fremmede” løbere fra hele landet deltage i TRACKS baneløb, da den bredde der er kommet i TRACKS baneløb vil gavne alle i at nå deres mål på diverse distancer, så jeg er helt sikker på at vi vil ser flere løbere på banen fra næste år, også uden de er blevet opfordret til det fra TRACKS eller andres side.”

JAN IKOV OM “TRACKS”

“Mit perspektiv på TRACKS serien for de ikke-klassiske løbeklubber er, at jeg på HMRC og mine egne veje kan sige at vi er utrolig glad for dette initiativ TRACKS har taget med at få kvalitet på baneløb igen, det har helt sikkert manglet i mange år hvor banestævner har manglet kvalitet og bredde i løbene.

Jeg ved at mange at de ikke-klassiske løbeklubber savner banetid, og bruger disse gode muligheder (red.: til TRACKS) til at teste formen af på banen, så det er helt sikkert at mine løbere vil være til stede i mange af stævnerne på tracken næste år, da vi bruger mange af disse løb til at teste deres form af. Den kvalitet og bredde som TRACKS stævnerne viste i år (red.: 2018) vil helt sikkert give genlyd til flere ikke-klassiske løbeklubber i danmark, så jeg er helt sikkert på at næste år i 2019 vil bredden være endnu større. 

 

Så HMRC vil gerne sige tak for TRACKS store arbejde med at få kvalitet og bredde på baneløb igen i danmark. Er helt sikker på at vi til næste år vil se en masse flotte løb og personlige rekorder på banen igen.”

TAK TIL JAN IKOV

Hos TRACKS takker vi Jan Ikov for de meget fine ord om TRACKS, og vil også i den sammenhæng pointere, at Jan Ikov ikke er blevet opfordret eller italesat til at tale om TRACKS, men om tracken og det at løbe deciderede baneløb for ikke-klassiske atletikløbere.

 

Hos TRACKS kan vi tro meget og I kan tro meget om hvorfor tracken kan virke mere og mere attraktiv for andre end atletikløbere, men vi ved det ikke. Med denne serie har vi sat os for at få indsigt i det og oplyse om det. Samtidig giver det også rum for lidt eftertanker hos os i TRACKS.

 

NEXT UP I SERIEN OM IKKE-KLASSISKE ATLETIKLØBERE INDTOG PÅ BANEN: DAF-DIREKTØR, JAKOB LARSEN

I morgen fredag den 7. december udkommer Jakob Larsens indlæg om hans perspektiv på ikke-klassiske atletikløberes indtog på tracken. Følg med her på tracksseries.com.

Billedet nedenfor er fra TRACKS på Frederiksberg sidste år hvor nogle HMRC atleter udgjorde en god andel af et rigtig fint sub15 5000m felt, hvor mange lykkedes med at få rigtig fine tider under de 15 minutter på en meget vindblæst dag.

View this post on Instagram

Coach 🖤 @jan.ikov

A post shared by HMRC (@hmrcracing) on

View this post on Instagram

#hmrcracing #mikkeller

A post shared by HMRC (@hmrcracing) on

SE TIDLIGERE NYHEDER

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

FØLG MED PÅ FACEBOOK

FØLG MED PÅ TWITTER

TRACKS er en national stævneserie af TRACKS løb rundt i Danmark i sommersæsonen og et nyhedsmedie, der formidler “all things track related” for at fortælle om mulighederne, historierne, perspektiverne og personerne i dansk baneløb.

Det omhandler mellem- og langdistanceløb på tracken og sprintdiscipliner.

TRACKS er en frivillig organisation, drevet af en vision om at skabe bedre forhold for track løbere i Danmark.

Kontakt eller forespørgsler til TRACKS

kan ske til TRACKS Manager, Christian Jørn:

 

TLF 3024 6042

MAIL cjh@tracksseries.com

Forfatter - Christian Jørn

37


X

обращение к пользователям