best replica watches

 

Det her er skørt og genialt. Ny steeplechase DMR stafet.

DET HER ER SKØRT OG GENIALT. NY STEEPLECHASE DMR STAFET.

Forfatter:

Christian Jørn

Der sker mange spændende ting for tiden i TRACKS, her forud for sæsonen, der begynder den 7. maj i Esbjerg.

 

Over det næste stykke tid lader vi op til starten på TRACKS sæsonen med en række spændende nyheder. Her er den første, og det er en spektakulær en af slagsen.

 

Vi gør noget der nok aldrig før er set i verden. Læs mere om nedenfor hvad det er, og se i videoen en lille snippet om hvad det kan være.

 

Der er meget snak om fra forskellige institutioners side om at man skal gøre tracken og stadion attraktiv for folk uden for stadion. Vi forsøger hos TRACKS at gøre det attraktivt for jer og os der allerede er på tracken, og byder samtidigt alle andre velkommen. Det her er et forsøg på at gøre det lidt mere spændende for jer på tracken. Et enkelt lille forsøg, som vi håber der er opbakning til.

View this post on Instagram

Hard to watch 😬🙈

A post shared by FloTrack (@flotrack) on

Ved første øjekast ser ovenstående helt normalt ud. Vi ser en forhindringsløber (også kaldet “hinder” eller “steeple” i populærtale), der timer vandpassagen dårligt og lander ubehageligt. Det er seværdigt i sig selv, og typisk et sted folk søger hen under steeplechase løb.

 

Hvis man lige afspiller videoen fra FloTrack en ekstra gang vil man måske lægge mærke til noget endnu mere spektakulært end det ret så grusomme stød løberen får ved landingen. Hvad er det han har i hånden? Er det en baton? Batons bruges kun til stafetter/relays, gør de ikke? Men en stafet på en forhindring?

 

Læser man kommentarerne begynder du at fornemme hvad det er.

Det der foregår er en sjældent set udøvet disciplin fra USA. Steeplechase 4×4. 4×4 er synonym med 4x400m, dvs. en stafet på 4x400m på steeplechase/forhindringsløb hvor der skal passeres fire bomme og én vandgrav. Nogle gange ses disse steeple 4×4 kun med vandgraven som eneste særegne passage.

Det ses få gange afholdt på high schools rundt om i landet.

 

Nedenfor ses 4x400m steeple fra Elk Relays. Her er rekorden på 3.51.5 minutter, fra 1998. På en steeplerunde, der er 396,084 meter vil det svare til 58,33 sekunder på en normal 400m omgang. Det er det tempo der løbes der. Her på en herrehøjde på bommene.

Hvorfor viser vi jer så det? Det er meget relevant at se, for vi gør det nu i samarbejde med arrangørklubben, Frederiksberg IF, til en mulighed her i Danmark. I et lidt andet format.

Vi laver en stafet på forhindringsløb, men hverken på de klassiske 3000m hvor de kunne fordeles mellem fire løbere, eller på de her føromtalte 4x400m. Men på en Distance Medley Relay.

Distance Medley Relay er en stafet der fordeles mellem fire løbere. Der løbes følgende distancer i den her angivne rækkefølge. 1200m – 400m – 800m – 1600m.

HVORFOR EN STEEPLE DMR? I DANMARK? HVAD ER FORMÅLET?

Forhindringsløb er en eftertragtet disciplin at prøve har vi erfaret over årene. Sådan lyder det i tale og i tanke, men når det kommer til handling er realiteten og efterspørgslen noget andet.

Generelt vil mange gerne prøve forhindringsløb, men når der udbydes forhindringsløb løber typisk kun mellem 2-6 løbere. Det kan have flere forklaringer.

En forklaring kan være, at den er for voldsom. 3000m med 28 bompassager og 7 vandgravspassager er voldsomt.

En anden forklaring kan være, at man typisk hellere vil prioritere noget andet. Med et ikke uudtømmeligt stævneudbud i Danmark, og med typisk rigtig habile dybe felter på andre distancer især til TRACKS stævnerne, så vil man ikke ofre det at løbe en “flad” 3000m eller 5000m, eller kortere, for at bare prøve sig på forhindringen.

 

Så med tilføjelsen af en steeple DMR så kan man prøve sig med den andel af et forhindringsløb der passer til én.

Det er en måde at prøve disciplinen uden at ofre noget andet samt at gøre det i en grad der passer til en selv. Prøv enten 1200m, 400m, 800m eller 1600m. DMR formatet er godt fordi det tilbyder flere forskellige længder at prøve sig af på.

LØB DEN EFTER DIT VIGTIGE LØB

Steeple DMR’en tilføjes som den sidste disciplin til TRACKS T8 den 27. juni på Frederiksberg. Det betyder at du kan løbe en ellers anden udbudt disciplin den dag, og løbe efter PR eller hvad du vil, og så kan du prøve nogle runder på en Steeple DMR med tre andre, samt andre hold, til allersidst.

 

Tilmeldingen bliver gratis, og det bliver således at man ca. én time før den programlagte tid kan tilmelde sit hold. Så ved arrangørerne hvor mange der løber. Så man kan altså finde sig et hold under stævnet, og så tilmelde sig der. Forhåndstilmelding er ikke nødvendigt.

FØRSTE HOLD ER SAMLET. SAML SELV DIT EGET HOLD.

Steeple DMR’en afvikles som mixhold, og man bestemmer selv andelen af kvinder og herrer. Der løbes på en kvindehøjde, så bommene er 76,2 cm høje (den tilsvarende højde på herrebomme er 91,4 cm.).

 

Man kan stille op på tværs af klubhold også.

 

Det første hold er allerede samlet. Der er her samlet et TRACKS hold bestående af TRACKS organisatorerne, Christian og Simon Jørn, samt Frederiksberg IF’s arrangøransvarlige, Esben Krogh Rasmussen. Herudover er en værdifuld partner i igangsættelsen af det dengang kaldte Baneturneringen tilbage i 2015 forhåbentlig også med. Det er Per le Fevre fra Blovstrød Løverne. Dog mangler der endelig bekræftelse fra Per le Fevre, men vi krydser fingre.

Det er endnu ikke defineret hvem der løber hvor langt på holdet.

 

Arrangørklubben, Frederiksberg IF’s, ansvarlige for TRACKS T8 stævnet, Esben Krogh Rasmussen, stiller op på et TRACKS hold med Christian og Simon Jørn, der organiserer TRACKS. Måske er Per le Fevre med. Fordelingen af distancer på DMR’en er endnu uklar.

HVORNÅR ER DET EN SUCCES?

Successen er sket hvis vi blot for nogle få imødekommer et behov for at prøve sig på forhindringsløb i mindre grad, nu hvor denne DMR er en mulighed. Vi fornemmer nemlig at en god del vil prøve, men ikke ender med at gøre det pga. andre prioriteter.

 

Der afholdes allerede forhindringsløb denne dag den 27. juni, så vandgraven er allerede fyldt og de tunge bomme er båret frem. Så det er nemt af afvikle.

 

Jeppe Risvig fra Skive AM fra et TRACKS stævne på Frederiksberg i 2018. Jeppe Risvig planlægger at kigge forbi til forhindringsløbet på Frederiksberg Stadion igen i 2019, når TRACKS rammer stadionet den 27. juni.

 

Jeppe Risvig efter hele 3000m forhindringsløb. Du behøves kun nøjes med enten 1200m, 400m, 800m, eller 1600m, nu en Steeple DMR er en mulighed så flere kan prøve at “lege” med denne disciplin. Måske Jeppe vil stille op med nogle på et hold efter hans eget hele forhindringsløb.

ONCE IN A LIFETIME MULIGHED

Det er måske kun noget vi prøver i år, fordi det lige passer ind, så det er ikke sikkert denne særegne disciplin nogensinde vender tilbage. Udnyt derfor chancen og saml et hold og prøv det af.

Vi takker Frederiksberg IF for at dette kan lade sig gøre, og ser frem til denne lidt anderledes oplevelse.

JERES VILDE GÆT PÅ DENNE NYE DISCIPLIN

I sidste uge lavede vi en lille teaser om denne nye disciplin, og bad Jer gætte hvad det var. Det kom er mange interessant bud på, hvor du kan se enkelte udvalgte under Facebook opslaget.

Hvad fremtiden byder på ved vi ikke. Men vi er friske på at prøve lidt af hvert, inden for fornuftens grænser. Den 27. juni ved vi om den her Steeple DMR er inden for hvad I tænker er fornuftens grænser.

 

Alle er velkomne.

 

Hilsen Christian Jørn fra TRACKS og Esben Krogh Rasmussen fra Frederiksberg IF.

 

Har man spørgsmål eller andet kan man skrive til Christian Jørn på cjh@tracksseries.com.

SE KOMMENDE STÆVNER

Sortéringsmuligheder

Disciplin:

Alle

Landeområde:

Alle

02jun6:00 pmAarhus 2. juni 20225000m - 1500m

14jun6:00 pmAmager 14. juni 20223000m - 800m - 400m - 100m - LÆ

16aug6:00 pmAmager 16. august 20225000m - 1500m - 300m - 100m - LÆ

30aug6:00 pmViborg 30. august 20223000m - 800m - 200m - 100m

SE TIDLIGERE NYHEDER

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

FØLG MED PÅ FACEBOOK

FØLG MED PÅ TWITTER

TRACKS er en national stævneserie af TRACKS løb rundt i Danmark i sommersæsonen og et nyhedsmedie, der formidler “all things track related” for at fortælle om mulighederne, historierne, perspektiverne og personerne i dansk baneløb.

Det omhandler mellem- og langdistanceløb på tracken og sprintdiscipliner.

TRACKS er en frivillig organisation, drevet af en vision om at skabe bedre forhold for track løbere i Danmark.

Kontakt eller forespørgsler til TRACKS

kan ske til TRACKS Manager, Christian Jørn:

 

TLF 3024 6042

MAIL cjh@tracksseries.com

Forfatter - Christian Jørn

37


X

обращение к пользователям