best replica watches

 

To nye danske ungdomsrekorder til TRACKS T5. Af Joel Ibler Lillesø og Axel Vang Christensen.

TO NYE DANSKE UNGDOMSREKORDER TIL TRACKS T5. AF JOEL IBLER LILLESØ OG AXEL VANG CHRISTENSEN.

Forfatter:

Christian Jørn

HELE TO DANSKE REKORDER SLÅET I SAMME HEAT

Tirsdag aften den 28. maj skulle vise sig at blive en historisk aften. Der var lagt op til spænding forud for aftenen med flere gode felter. Især to personers seedninger stod ud.

 

Joel Ibler Lillesø fra Bagsværd og Axel Vang Christensen fra FIF Hillerød / HMRC sigtede efter tider omkring 8.35 på 3000m. Joel gik efter kvalifikationskrav til European Youth Olympics Festival som er 8.35.00, som samtidig ville være Dansk Ungdomsrekord for D16. Axel havde intentioner om at slå sin egen nyligt satte Danske Ungdomsrekord for D15 på 8.44.xx.

 

Inden starten på tirsdag aftens 3000m A-heat.

REKORDER SLÅET EFTERTRYKKELIGT

Når vi nærmer os rekorder, herunder også danske ungdomsrekorder, så har de stået der af en grund. Fordi de er hurtige. DUR D16 på 8.36.57 min. blev løbet af Thijs Nijhuis tilbage i 2008, og der skulle altså gå hele 11 år inden Joel Ibler Lillesø slår den ved at løbe 8.28.97, og slår den med imponerende 7 sekunder.

 

Den ét år yngre Axel Vang Christensen prøvede at følge med i dette tempo, men måtte omkring 2000m se sig distanceret, og hvor Joel Ibler Lillesø løber omkring 2.48 på den sidste kilometer løber Axel Vang Christensen tæt på 3.00 på sin sidste kilometer.

Axel Vang Christensen løber ind på meget flotte 8.41.06 minutter og slår dermed sin egen DUR D15 rekord.

 

Resultater til 3000m A-heatet til TRACKS T5. Flere resultater fra heatet kan ses her.

SPLITTIDER RAMT PRÆCIST

Planen var at løbe 2.50 pr. km, som er 68 sekunder pr. omgang.

Anton Østdal stod for pacen, og løb følgende præcise splits indtil han ved 2150 meter lod det være op til Joel Ibler Lillesø at klare resten selv.

  • 67.5
  • 67.2
  • 33.8 (2.48.5 ved 1000m)
  • 33.8
  • 68.6
  • 69.3 (5.40.4 ved 2000m)
  • 68.2
  • 67.7
  • 32.1 (8.28.xx ved 3000m)

 

Joel Ibler Lillesø selv berettede på aftenen efter løbet, at det var hårdt undervejs og han ikke vidste om han kunne. Med 400m igen kunne han se splittiden og med den splittid stolede han nok på sig selv og de kræfter han havde til at han kunne gøre det.

IKKE ANDET END AT BØJE SIG I STØVET OG SIGE KÆMPE TILLYKKE” – LYKØNSKNING FRA TIDLIGERE REKORDINDEHAVER THIJS NIJHUIS

 

Thijs Nijhuis ønsker Joel Ibler Lillesø tillykke med at slå hans nu forhenværende ungdomsrekord.

Thijs Nijhuis fulgte spændt med om hans nu forhenværende rekord skulle blive slået for DUR D16. Selv husker Thijs følgende om dengang han slog rekorden tilbage i 2008:

 

Uha – det var faktisk stort! Jeg var stadig kun 15 år og fik lov at få sidste plads i elitefeltet ved Århus Games (sidste gang det blev afholdt). Jesper Faurschou, Henrik Them, Morten Munkholm og den ét år ældre Henrik Ingebrigtsen. Jeg prøvede med næb og kløer at hænge på bagerste mand! Ren overlevelse! Havde 8.48 som PR inden og havde ikke fokus på tider overhovedet. Det gjaldt om ikke at blive sidst og det lykkedes idet jeg med 500m tilbage løb forbi de to der havde trukket mig og løb alt hvad rammer og tøjler kunne holde, hvilket resulterede i 13 sek PR! Jeg anede ikke at det var DUR16 indtil efter min afjog.

 

Thijs Nijhuis siger følgende om Joel Ibler Lillesøs nye rekord.

“Amen det er kæmpe stort det Joel gør! 8.28 og en tur til EYOF! Fremtiden er lys for den unge mand og nu får han noget international erfaring, så jeg håber han komme til at nyde! Ikke andet end at bøje sig i støvet og sige KÆMPE TILLYKKE.”.

FANTASTISK AT OPLEVE PÅ STADION

Undertegnede (Christian Jørn) var også tilstede på stadion på aftenen hvor både Joel og Axel løb disse rekorder.

 

Det er fantastisk at opleve og se det ske på stadion det her. Det var nervepirrende. Alle på stadion vidste undervejs hvad der var ved at ske, og man håber det bedste men tør samtidig ikke håbe for meget for det er meget svære tider der løbes efter. Det var en lettelse for alle at se dem løbe over målstregen i de to flotte tider.

 

Jeg husker selv at være blevet fortalt om da legendariske Loa Olafsson satte dansk rekord på 5000m på Holte Stadion i sin tid i 1978, og man støder en gang imellem på folk der var der den dag. Det er fantastisk at flere danskere nu også kan sige, at de var der den dag den 28. maj da rekorderne blev løbet her på dansk jord for de to ungdommer, i stedet for at vi blot hører om det blive løbet i udlandet. Det kan dog kun lade sig gøre herhjemme hvis vi som løbere, som f.eks. Anton Østdal, er villige til en gang imellem at ofre vores egen jagt på tider og hjælpe hinanden.

Samarbejde er vejen frem. Også på tværs af klubber. Her er et eksempel som andre kan lære af. Undertegnede havde skrevet med Thomas Svare Ehlers fra NBRO om at han kunne være interesseret i at være med i feltet, og helt uopfordret tilbød Thomas at ofre sig og hjælpe de unge drenge.

 

Hvis jeg kan gøre noget for at hjælpe med at få kvaltiden i hus må du sige til.” – Thomas Svare Ehlers

 

Med Antons tiltræden som pace fik Thomas Svare Ehlers fri mulighed for at løbe sit eget løb, og lagde sig med en anden gruppe og kom rundt i flotte 8.50.63 der ikke er langt fra PR (PR 8.44.20 fra TRACKS i 2018).

 

Thomas Svare Ehlers (t.v.) fra NBRO tilbød også uopfordret at hjælpe til og selvom han tilnavn “The human meat shield” og størrelse ville beskytte for vinden bedre end Anton Østdal så tog Anton Østdal paceropgaven.

SE BILLEDSERIE FRA LØBET

Vi har samlet lidt billeder fra løbet her.

 

Fra da startskuddet havde lydt lagde Anton Østdal, Joel Ibler Lillesø, Axel Vang Christensen og Patrick Leese sig tydeligt i front.

 

Anton Østdal (t.v.) lagde sig planmæssigt hurtigt i front, da han havde tilbudt at hjælpe med pace til omkring 2000m som skulle rammes i 5.40.00, dvs. 2.50/km tempo.

 

Efter få runder havde grupperne skilt sig ad, og vi så de fire her i front med pacer, Anton Østdal, forrest.

 

Stor tak skal lyde på vegne af løberne til Anton Østdal for et rigtig fint pace. Det betyder utrolig meget ved sådanne forsøg på så svære tider at have en pacer der lægger et stabilt og jævnt tempo.

 

Den ældre af de to nye rekordindehavere, Joel Ibler Lillesø, holdt et jævnt tempo hele vejen igennem, og kunne fra 2150 meter af de 3000m løbe resten af vejen alene i mål.

 

Axel Vang Christensen holdt ved og demonstrerede sin gode form ved at løbe omkring 3 sekunder hurtigere end han havde gjort i weekenden. Ét løb hvor han løb alene hele vejen i en gedigen vind.

 

Joel på opløbsstrækningen mod den nye Danske Ungdomsrekord for D16. Joel afslutter med at tilbagelægge de sidste 200m på ca. 32,1 sekunder (håndstoppede splittider).

 

Anton Østdal stod for pacen fint de første 2150 meter. Anton Østdal jagter for tiden selv krav til EM U20 på 14.45.00 på 5000m, som han var tæt på at slå til TRACKS T3 på sin hjemmebane i Bagsværd med 14.46.22 minutter.

 

Joel Ibler Lillesø løb så markant hurtigere end kravet til EYOF og den tidligere DUR D16 rekord, at folk på stadion kunne se med det samme at det var lykkedes, og der var derfor en hurtig glæde at spore omkring målområdet. En forløsning. Både for Joel og for alle der så på. Efter kort tid fik vi bekræftet den officielle tid på 8.28.97.

 

Der var glæde at spore i målområdet.

SE TRACKS T5 RESULTATER

SE KOMMENDE STÆVNER

Sortéringsmuligheder

Disciplin:

Alle

Landeområde:

Alle

Ingen stævner

SE TIDLIGERE NYHEDER

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

FØLG MED PÅ FACEBOOK

FØLG MED PÅ TWITTER

TRACKS er en national stævneserie af TRACKS løb rundt i Danmark i sommersæsonen.

Det er for mellem- og langdistanceløb på tracken og sprintdiscipliner.

TRACKS er en frivillig organisation, drevet af en vision om at skabe bedre forhold for track løbere i Danmark.

Kontakt eller forespørgsler til TRACKS

kan ske til TRACKS Organisator, Christian Jørn:

 

TLF 3024 6042

MAIL cjh@tracksseries.com

Forfatter - Christian Jørn

37


X

обращение к пользователям