best replica watches

 

Alex Pedersen går foran med en ny form for pace-tilgang

ALEX PEDERSEN GÅR FORAN MED EN NY FORM FOR PACE-TILGANG

Forfatter:

Christian Jørn

PACE GØR DET NEMMERE

TRACKS er en stævneserie med fokus på tiderne, og ikke placeringerne. Tiderne den enkelte stræber imod er ofte nemmere at slå når man enten er en del af en stor gruppe der løber mod de samme tider som en selv, eller når man har en pacer der hjælper en.

 

Typisk vil pace være arrangeret på forhånd, især på elite- og subeliteniveau, fordi der ikke er så mange der kan pace på det ønskede niveau.

Til TRACKS T6 for nyligt på Østerbro skete dog noget nyt i pacehistorien i TRACKS. Alex Pedersen gik foran og dukkede op til stævnet med hensigten om at pace nogen. Han vidste bare ikke hvem. Han ville bare gerne hjælpe.

Undertegnede kan huske til TRACKS stævnet på Amager for nyligt i maj hvor Alex rigtignok sagde, at han ville komme til Østerbro stævnet og pace en hel masse. Jeg kan huske, at jeg tænkte om han havde noget konkret planlagt med nogen han kendte, men det lød det samtidig ikke som. Jeg ville vente og se. Rigtignok så dukker Alex op på Østerbro Stadion den 13. juni og spørger om han må hjælpe med lidt pace i en del af heatene.

ALEX PEDERSEN GÅR FORAN

I Danmark og især til disse TRACKS arrangerede stævner ser vi rigtig stor velvilje blandt løbere på tværs af klubber, der hjælper hinanden med pace. Typisk ses det hvis en løber selv har løbet sit eget løb, og så efterfølgende har mulighed for, og vil, hjælpe andre med pace. Man vil typisk selv kunne betragte det som fin træning at hjælpe ét eller flere heats med pace, ligesom Alex Pedersen gjorde det til TRACKS T6 på Østerbro Stadion den 13. juni 2019. Alex havde ikke på forhånd arrangeret med nogle bestemte at han ville pace, men spurgte blot undertegnede, Christian Jørn, på dagen om det kunne lade sig gøre. Sammen med en opbakkende arrangørklub, Københavns IF, lod det sig gøre.

Jeg havde ikke lavet nogle aftaler på forhånd. Jeg havde mest tænkt at jeg jo alligevel skulle ud og have lidt tempo i benene, og så kunne jeg lige så godt hjælpe dem der ville have min hjælp.. (og som jeg er hurtig nok til at hjælpe)”, beretter Alex Pedersen efterfølgende.

 

Jeg ville bare pace fordi jeg synes det er det TRACKS er.. et sted hvor vi kan hjælpe hinanden til at blive bedre. Jeg endte med at pace nogen jeg kender en smule, men det var lidt tilfældigt.. på den første 5000m fandt jeg en efter 400m som jeg hjalp.”

 

Alex har tidligere været på udvekslingsophold i England, hvor han fandt inspiration.

Jeg er meget inspireret af min tid i England hvor det lidt er kulturen at man gør meget for at få pacere til alle heats. Derudover var jeg en del af AGF i Aarhus hvor gruppen bare er god til at hjælpe hinanden med pace så det har jeg taget med til København.”

Alex løber nu for Sparta.

Alex Pedersen fra TRACKS T6 på Østerbro Stadion den 13. juni.

“GIVER ANDEN STEMNING OMKRING TRÆNINGEN”

Alex Pedersen synes det gjorde træningen lidt mere spændende, også fordi han ikke specifikt vidste hvilket pace det skulle være. Samtidig bliver træningen fokuseret om andre også, samtidig med at han får en habil mængde træning.

Det var rigtig fin træning.. fik 5000m tempo og 2000m i mit 5000m pace så noget bedre end hvis ikke jeg var taget afsted.. Og så giver det en hel anden stemning omkring træningen som bare er fed!!

 

Samtidig bekræfter Alex at han mærkede stor taknemmelighed for hjælpen.

Jeg fik selv noget ud af det og dem jeg hjalp var også yderst taknemmelige efter så det er jo rart at andre kan bruge det til noget. Den ene jeg pacede i A-heatet som jeg tit har kæmpet med til stævner hvor jeg selv løber kom også hen og takkede mig og sagde at det ville han huske. Så det blev jeg da glad for.

HJÆLP HINANDEN OG TAG SELV INITIATIV

Undertegnede mærker en stigning i henvendelser til os bag TRACKS om hvorvidt vi ikke lige kan være med til at hjælpe med pace til nogle ønskede tider. Vi vil hjertens gerne hjælpe så meget vi kan, men TRACKS er samtidig kun en fritidsbeskæftigelse for os, og selve organiseringen af det kræver i forvejen meget tid. Derfor opfordrer vi til at folk selv kontakter andre fremmede og hører dem om de vil kunne hjælpe. Det er også tit det vi selv gør, på vegne af andre.

Vi hjælper hellere end gerne med at høre i det netværk vi har af rigtig gode folk i det danske atletikmiljø, men vi opfordrer også til at såfremt man ønsker at vi prøver at hjælpe med at arrangere pace eller andre ting, så skal man kontakte os i rigtig god tid. At kontakte os to-tre dage før et stævne er ikke hensigtsmæssigt for ens chancer for at vi kan være behjælpelige med pace.

Man kan heller ikke bare forvente, at der er pace til diverse tider til stævnerne. Vi har sågar oplevet til nogle stævner at de hurtigst seedede på en given distance har henvendt sig til os lige inden starten og spurgt hvorfor vi da ikke har skaffet pace til dem, uden på nogen måde at vi har en relation i forvejen. Vi hjælper hellere end gerne i det omfang vi kan, hvis folk henvender sig på en respektfuld og rettidig facon.

 

Samtidig hylder vi folk som Alex, der bare dukker op på stadion og gerne vil hjælpe.

Hjælp hinanden. Det er en stor del af kernen i det her stævner.

Alex Pedersen fandt stor inspiration i sin tid i England som udvekslingsstuderende, hvor han oplevede et stort engagement omkring det at være pacer og hjælpe hinanden.

SE KOMMENDE STÆVNER

Sortéringsmuligheder

Disciplin:

Alle

Landeområde:

Alle

16aug6:00 pmAmager 16. august 20225000m - 1500m - 300m - 100m - LÆ

30aug6:00 pmViborg 30. august 20223000m - 800m - 200m - 100m

SE TIDLIGERE NYHEDER

FØLG MED PÅ INSTAGRAM

FØLG MED PÅ FACEBOOK

FØLG MED PÅ TWITTER

TRACKS er en national stævneserie af TRACKS løb rundt i Danmark i sommersæsonen.

Det er for mellem- og langdistanceløb på tracken og sprintdiscipliner.

TRACKS er en frivillig organisation, drevet af en vision om at skabe bedre forhold for track løbere i Danmark.

Kontakt eller forespørgsler til TRACKS

kan ske til TRACKS Organisator, Christian Jørn:

 

TLF 3024 6042

MAIL cjh@tracksseries.com

Forfatter - Christian Jørn

37


X

обращение к пользователям